dierenkruiden-logo.png

Versele laga complete cavia - 500 GR

45176

Cavia Complete is een volledig en smakelijk voer voor cavia's, en is voor 100 % samengesteld uit licht verteerbare, geëxtrudeerde brokjes.

Bij cavia's komen tandproblemen vaak voor. Meestal is dit een direct gevolg van een onaangepaste voeding die in onvoldoende mate bijdraagt tot de noodzakelijke natuurlijke afslijting van de continu doorgroeiende tanden.
Door specifieke lange vezels met een hoog silicaatgehalte onvermalen in de Cavia Complete brokjes te verwerken wordt er gezorgd voor een maximale kauwactiviteit, een noodzakelijke tandslijtage en een goede mondgezondheid.

Het extrusieproces maakt het mogelijk om verse groenten aan de brokjes toe te voegen.
De toevoeging van minstens 10 % verse groenten zorgt voor de lekkere smaak.
Samen met de vezels en de textuur van de brokjes maakt dit van Cavia Complete een voeder voor cavia's met een hoge opnamegraad.

Cavia's zijn van nature planteneters die behoefte hebben aan een dieet met een voldoende hoog vezelgehalte en een laag zetmeelgehalte.
Cavia Complete bevat 20 % ruwe vezel. Uniek echter is het nieuwe fabricatieprocédé dat ervoor zorgt dat de Complete-voeders ongemalen, lange, silicaatrijke vezels bevatten zoals die voorkomen in de natuurlijke voeding.
Deze lange vezels ondersteunen veel beter de darm- en gebitswerking dan de fijngemalen vezels in klassieke knaagdierenvoeders.

De combinatie van een laag energiegehalte, een laag zetmeelgehalte, een hoog gehalte aan lange voedingsvezels samengebracht in een geëxtrudeerd brokje zorgt voor een licht verteerbaar en evenwichtig dieet. Op die manier zal uw cavia zijn ideale gewicht blijven behouden. Florastimul De unieke toevoeging van prebiotica, Fructo-OligoSachariden (FOS) en Mannan-OligoSachariden (MOS), ondersteunt de algemene darmflora.
Op die manier wordt een optimaal darmevenwicht en een goede darmwerkinging bekomen.

De toevoeging van essentiële vitaminen in de Complete voeders ondersteunt de algemene gezondheid.
Vitamine A is belangrijk voor de vernieuwing van de huidcellen, het zicht, de voortplanting en de stofwisseling.
Vitamine D3 stimuleert de calcium/fosforopname en ondersteunt op die manier de beenderen.
Vitamine E en C zijn belangrijke antioxidanten die de lichaamscellen beschermen tegen vrije radicalen.
Beide vitaminen verhogen ook de natuurlijke weerstand van het organisme.
Cavia's zijn niet in staat om zelf vitamine C aan te maken in het lichaam. Voor deze diertjes is opname van deze vitamine via het voeder dus van levensbelang.
Ook alle andere Complete voeders zijn verrijkt met gestabiliseerde Vitamine C. Deze is in tegenstelling tot de kristallijne vorm veel minder onderhevig aan oxidatie en afbraak en blijft dus langer werkzaam.

Pro Immunity De toevoeging van de natuurlijke plantenpigmenten luteïne en β-caroteen heeft een positief effect op de algemene weerstand en conditie.
Enerzijds staan deze carotenoïden bekend als krachtige biologische antioxidanten.
Anderzijds verhogen ze de natuurlijke weerstand van het organisme door de vorming van antistoffen tegen ziekten te stimuleren.

De toevoeging van essentiële omega 3- & 6-vetzuren zorgt voor een gezonde huid en een glanzende vacht.
Omega 6-vetzuren worden aangebracht via specifieke plantaardige oliën.
Extra toevoeging van lijnzaad in de Complete voeders brengt dan weer de noodzakelijke omega 3-vetzuren aan. Op deze manier wordt een optimale verhouding omega 3-/ omega 6-vetzuren bekomen.

Analytische bestanddelen
Ruw eiwit 15,5 %
Ruw vet 3,5 %

Ruwe as 8 % Ruwe celstof 20 %
Calcium 1 %
Fosfor 0,8 %
Vitamine A 10.000 IE/kg
Vitamine D3 1.500 IE/kg
Vitamine E 30 mg/kg
Vitamine C 750 mg/kg
Koper-koper(II)sulfaat 10 mg/kg


Reviews

Nog geen reviews geschreven voor dit artikel